Плетене

ПЛЕТЕНЕ НА ЕДНА КУКА

cro

★ ★ ★

МОДЕЛИ

(всички модели са на 1 кука с изк. на тези на които изрично е посочено „(на 2 куки)“)

★ ★ ★

 ПЛЕТЕНЕ НА ДВЕ КУКИ

kni

★ ★ ★

-0009л

★ ★ ★

picasion

23 thoughts on “Плетене

 1. Ани

  Радвам се,че попаднах тук.Можели да ми кажете как да изплета шапка на една кука или детска поличка.Начинаеща съм.Благодаря Ви.

 2. Julia Cara

  Кели, много благодаря за споделения опит, помогна ми в първите стъпки повече от всякакви други видео записи! Много, много ценно. Радвам се, че има хора, като теб.

  1. Kelly Автор

   Най-лесният начин да си намерите нещо в интернет е да потърсите в гугъл, ето какво открих за вас: http://www.google.bg/search?hl=bg&biw=1887&bih=914&site=imghp&tbm=isch&sa=1&q=tablecloth+crochet+pattern+free&oq=tablecloth+crochet+pa&gs_l=img.3.1.0i19l2j0i5i19l4.4344.8649.0.9622.17.13.3.0.0.1.99.893.13.13.0….0…1c.1.26.img..2.15.841.HEJhkMhDlD4
   ето един блог в който има покривки и всичките за безплатни: http://crochetartblog.blogspot.com/search/label/TableCloth?&max-results=16
   Най-големият портал: http://www.crochetpatterncentral.com/directory/tablecloths.php
   след като си харесате някой модел, прочетете всичките ми статии за превода на моделите от английски в секцията „как се плете“ и ако имате някой друг въпрос ми пишете и с радост ще ви помогна.

 3. Вени88

  Здравейте! Научих се сама да плета (основно шапки на една кука), но имам един голям проблем и много бих се радвала, ако можете да ми помогнете. Съществува ли таблица, в която да е обяснено по колко на ред се наддава за да се получи желания размер, примерно: размер 48см. за дете на 8 месеца – 1-ви ред 8, втори ред по 2 в дупка, 3-ти – през едно и така до 68 бримки, дължина на шапката – 14 реда – плетка: с една намятка…. Дано съм обяснила правилно. Много ми е приятно да плета, доставя ми огромно удоволствие, но това, че не мога да улуча размера и разплитам по 3 пъти една шапка ми разваля удоволствието :(

  1. Kelly Автор

   За съжаление няма такива таблици, тъй като всяка прежда и кука е с различен размер и дебелина. В повечето случаи моделите на плетките в интернет и по списанията започват с „Gauge = …….. (пример 13 бримки = 4 инча; 12 реда = 4 инча )“ с който може да си сверите дали ще ви излезне размера като от модела – преди да изплетете модела изплитате това квадратче и ако същото ви излезне по-тясно ще трябва да добавите още в основата. За това при положение, че има хиляди безплатни модела в интернет за каквито и да е било плетки, просто си харесайте някой от тях и ако имате нужда от помощ при разчитането на модела ми пишете и с радост ще ви помогна. В тези модели ще пише размер на куката, на преждата и крайният размер който ще се получи плетката.

   1. Вени88

    Благодаря за отговора, но явно не съм обяснила достатъчно ясно и всичко – аз по схеми не мога да плета, гледам снимка и го правя по фантазия. Имам фейсбук страница, където хората харесват, снимка на шапка, която съм сложила и искат да им изплета същия модел за тяхното дете, което е на годинка и 3 месеца (примерно) и размера на главичката му е 50 см. В този случай исках да знам, дали има някакви стандарти, по които да се водя, защото докато ги улуча тези 50см. ми е голям зор. Явно ще продължавам да налучквам… И все пак, благодаря. Ако искате, бих могла да Ви покажа, какви шапки правя :)

 4. detelina_zlatanova@abv.bg

  Всичко е прекрасно но моля да качите и модели на дамски рокли на две куки или да ми дадете саит

 5. Rumiana

  Благодаря за чудесните уроци !Умея да плета на 2 куки ,но имам желание да се науча да плета на 1 кука и мисля ,че с Ваша помощ ще успея !Умеете да показвате и да подчертавате важното…!Чудестно ,че Ви има.!

 6. Greta Belcheva

  Чудесен блог!,Благодаря Ви ! Имам голямо желание да с усъвършенствам в плетенето на една кука:) Много ще ми помогнат видео уроците:).Пожелавам ви успех!

 7. J.Mateva

  Страхотен блог :) още днес отивам да се снабдя с прежда и кукички ^^

  1. Kelly Автор

   Много се радвам, че ви харесва и че съм ви вдъхновила, защото няма нищо по-хубаво от едно ново хоби :)

 8. Росица

  Май и аз ще се захвана да си изплета 1-2 шалчета :) Мама ме е учила още като малка да плета, но дълги години не съм хващала куките. Беше приятно да изгледам няколко видеа и да си опресня познанията. Сигурно ще е още по-хубаво усещането да се увивам зимъска със свои собствени творения :) БлагоДаря за прекрасната страница и полезното инфо

  1. Kelly Автор

   Страхотно вдъхновение те е обзело – дано продължаваш все така и всяка плетка, с която се захванеш да ти се получава безпроблемно. Успех и ако има нещо – свиркай:)

Вашият коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s